Είμαστε αφιερωμένοι στη γεύση της παράδοσης! Σε μια γεύση αυθεντική, που μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του τόπου μας, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του. Γι’ αυτό στα ΑΒ, 80 χρόνια τώρα, αναζητούμε και σας προσφέρουμε τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα! Απολαύστε τώρα γεύσεις με παράδοση, ανακαλύπτοντας μια ποικιλία εξαιρετικών τυριών που φέραμε για εσάς από μικρούς παραγωγούς και φημισμένα τυροκομεία του τόπου μας!

Δείτε τα καταστήματα

Η ενέργεια ισχύει έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Ελληνικά Τυριά

Arakynthos gourmet Λάδι λευκής τρούφας

Λευκό τυρί από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, περιοχής Π.Ο.Π. και ορεινής βοσκής. Ένα τυρί με μέτρια οξύτητα και ήπια, μακρά επίγευση, που ενισχύεται από το λάδι λευκής τρούφας, απογειώνοντας τη γεύση. Συνοδεύει άριστα λευκά κρασιά.

Arakynthos gourmet Πιπέρι

Λευκό τυρί από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, περιοχής Π.Ο.Π. και ορεινής βοσκής. Το λάδι μαύρου πιπεριού, μας δίνει μια φέτα που χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα με μακρά επίγευση, ενώ το συγκεκριμένο τυρί ταιριάζει ιδανικά με λευκά κρασιά.

ΤΥΡΙ ΜΠΑΖΟΣ Π.Ο.Π.

Το αρχαιότερο ελληνικό σκληρό τυρί παραγόταν παραδοσιακά στα βορειοδυτικά βουνά της Ελλάδας από νομάδες βοσκούς αιώνες πριν. Με δυνατή και ελαφρώς πικάντικη γεύση από κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα, ενδείκνυται για ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι.

ΑΝΕΒΑΤΟ ΤΥΡΙ Π.Ο.Π.

Κατσικίσιο τυρί από παστεριωμένο γάλα που παράγεται αποκλειστικά στα Γρεβενά σε μικρές παρτίδες, όπως κάνουν χρόνια τώρα τόσες γενιές βοσκών. Η απαλή, κρεμώδης υφή του αναδεικνύει σαλάτες, ζυμαρικά και γλυκά

ΖΗΡΕΙΟΤΥΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ

Σκληρό τυρί από την Ορεινή Κορινθία με πικάντικη γεύση και πλούσιο, ευχάριστο άρωμα από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα το οποίο γίνεται εξαιρετικό σαγανάκι. Του ταιριάζουν κυρίως κόκκινα κρασιά και συνδυάζεται με Αγιωργίτικο, κόκκινο Bordeaux και Cabernet Sauvignon κρασια

ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

Διαθέτει διακριτική γεύση γάλακτος με άρωμα φύλλων δυόσμου, που είναι ενσωματωμένα στην υφή του. Παράγεται στην Ορεινή Κορινθία από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα ενώ ιδανικά τρώγεται τηγανητό ή ψημένο στη σχάρα. Του ταιριάζουν κυρίως λευκά κρασιά

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΣΤΑΜΝΟΤΥΡΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Από πρόβειο παστεριωμένο γάλα το σταμνοτύρι με μαστίχα είναι ένα φρέσκο, λευκό τυρί που αλείφεται ιδανικά σε ψωμί και δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα αρωματίζοντας υπέροχα τον ουρανίσκο. Συνοδεύεται από μέτρια λευκά κρασιά βαρελιού, με αρώματα ξύλου βανίλιας, καπνού αλλά και εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων

ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΒΙΖΕ

Παράγεται στην Ηγουμενίτσα, από παστεριωμένο πρόβειο γάλα, αλάτι, πυτιά και οξυγαλακτική καλλιέργεια και ωριμάζει για τουλάχιστον 4 μήνες σε ξύλινα ράφια κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Εξαιρετικό για κόκκινα κρασιά

ΑΝΘΟΣ

Ο ανθός ή ανθότυρο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο τυρόγαλα ή μείγμα αυτών των δύο, στο οποίο προστίθενται μικρές ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος. Συνδυάζεται με λευκό κρασί

ΠΕΤΡΩΤΗ ΜΥΚΟΝΟΥ

Από 100% αγελαδινό παστεριωμένο γάλα, η πετρωτή Μυκόνου είναι ένα τυρί με κρεμώδη υφή και ευχάριστη και δροσερή γεύση, ιδανικό για ντάκους και σαλάτες. Συνδυάζεται ιδανικά με λευκά ξηρά κρασιά

ΚΟΠΑΝΙΣΤΉ Π.Ο.Π. ΜΥΚΟΝΟΥ

Με ιδιαίτερα πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα, η κοπανιστή Μυκόνου παράγεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, χωρίς να περιέχει πρόσθετα συντηρητικά. Ένα τυρί που αλείφεται πολύ εύκολα και συνδυάζεται εξαιρετικά με λευκά γλυκά κρασιά αλλά και με έντονα φρουτώδη

ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ

Από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα, αυτό το πιπεράτο τυρί με την πικάντικη γεύση από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες και συνοδεύει εξαιρετικά λευκά και κόκκινα κρασιά

ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ

Από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα, αυτό το μεστό τυρί με την βουτυράτη γεύση από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες και συνοδεύει εξαιρετικά λευκά και κόκκινα κρασιά

ΠΑΠΡΙΚΟ

Ένα τυρί 3μηνης ωρίμασης με προσθήκη γλυκιάς και καυτερής πάπρικας και βασιλικού που δεν καθαρίζεται και η επιδερμίδα του τρώγεται ως έχει. Παρασκευάζεται στην Ήπειρο από παστεριωμένο πρόβειο γάλα, διαθέτει λεπτή γεύση και γίνεται σαγανάκι ή συνοδεύει εξαιρετικά πλατό τυριών

ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΟΥΚΟΒΕΛΑ

Με ευχάριστη πικάντικη γεύση από την προσθήκη γλυκού και καυτερού μπούκοβου και λεπτό άρωμα καπνού, η Μπουκοβέλα Ιωαννίνων παράγεται από πρόβειο παστεριωμένο γάλα 3μηνης ωρίμασης. Η επιδερμίδα της δεν καθαρίζεται αλλά τρώγεται ως έχει

ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΗΛΙΑΚΗΣ

Από αγνό αιγοπρόβειο γάλα σε αναλογία 70% αίγειο και 30% πρόβειο τους χειμερινούς μήνες και 100% αίγειο τους καλοκαιρινούς μήνες, από ζώα που μεγαλώνουν στην Κρήτη. Η γαλομυζήθρα Χανίων ταιριάζει με όλα τα κρασιά, είναι μαλακό τυρί με δροσερή γεύση και άρωμα

ΣΚΟΤΥΡΙ ΙΟΥ

Παράγεται από τον συνδυασμό κατσικίσιου, πρόβειου και αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος αποκλειστικά στο νησί της Ίου από ζώα που ζουν στο νησί. Συνδυάζεται υπέροχα με κόκκινο ξηρό κρασί

ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΚΩ

Ένα πικάντικο τυρί από το νησί της Κω, γνωστό περισσότερο ως κρασοτύρι, το κυλινδρικό τυράκι με το καφεκόκκινο ένδυμα και τα οινώδη αρώματα που του δίνουν η παραμονή του σε άλμη εμπλουτισμένη με οινολάσπες. Παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο και γίδινο γάλα

ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΥΡΟΥ

Ένα παραδοσιακό, πικάντικο, μαλακό τυρί από το νησί της Σύρου, φτιαγμένο από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα. Συνοδεύει μοναδικά τσίπουρο, τσικουδιά και ρακί, ενώ αλείφεται απαλά σε φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι

ΜΥΖΗΘΡΑ ΣΥΡΟΥ

Αυτό το παραδοσιακό μαλακό τυρί με την ήπια γλυκόξινη γεύση από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα, είναι ιδανικό να συνοδεύσει ένα ποτήρι Σαββατιανό και Ροδίτη, καθώς επίσης και την παραδοσιακή ρετσίνα σας