Εδώ και 80 χρόνια, μοιραζόμαστε μαζί σας την ίδια αγάπη για εκλεκτά προϊόντα.

Γιορτάζουμε και επισφραγίζουμε την επέτειό μας
με φημισμένα προϊόντα που έχουμε επιλέξει
για το τραπέζι σας όλη την Ελλάδα και από κάθε γωνιά του κόσμου.

Άνθρωπος

Τρόφιμα αγάπης

Πριν από 24 χρόνια, ιδρύθηκε η «Τράπεζα Τροφίμων» από τον Ιδρυτή μας, Γεράσιμο Βασιλόπουλο, με όραμα την εξάλειψη της πείνας. Για εμάς ακόμη και σήμερα η «Τράπεζα Τροφίμων» αποτελεί έναν διαχρονικό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, στην οποία προστέθηκε και το «Μπορούμε» το 2013.

Μαζί, έχουμε προσφέρει πάνω από 2,5 εκ. γεύματα, τα τελευταία 6 χρόνια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Πρόγραμμα ΔΙΑτροφή

Επιδιώκουμε να «μιλάμε» στις ελληνικές οικογένειες στη γλώσσα του σήμερα για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, την «καλή υγεία» και την υιοθέτηση ενός «καλού τρόπου ζωής». Η συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Ρrolepsis, που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια, σταθερά επεκτείνεται με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών γύρω από την υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Μέσα από το ανθρωπιστικό πρόγραμμα «ΔΙΑτροφή», προσφέρουμε καθημερινά ένα υγιεινό γεύμα σε χιλιάδες παιδιά που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών -με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια- περιοχών της χώρας για να συμβάλλουμε στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Από το 2012, έχουν δοθεί 704.569 υγιεινά γεύματα, ενώ κάθε χρόνο επωφελούνται 1.500 μαθητές από 50 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Το ΑΒητάρι της ισορροπημένης διατροφής

Δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή διατροφή. Με οδηγό τη δημιουργικότητα και την καινοτομία που μας διακρίνει, εγκαινιάσαμε το διαδραστικό έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση, οικογένειες με παιδιά 3-12 ετών συμμετέχουν σε παιχνίδι ρόλων και μαθαίνουν βιωματικά για την υιοθέτηση υγιεινών και ισορροπημένων προτύπων διατροφής στην καθημερινότητά τους.

Οι ενέργειές μας, όμως, δεν σταματούν εδώ. Μέσα από το μουσειοπαιδαγωγικό εργαλείο της «Μουσειοσκευής» ταξιδεύουμε ανά την Ελλάδα για να μεταφέρουμε το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και στις τοπικές κοινωνίες.

Προϊόντα

Πρόγραμμα Βιώσιμης Αλιείας και Υπεύθυνης Ιχθυοκαλλιέργειας

Είμαστε η πρώτη αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα που δεσμεύεται στην παροχή βιώσιμων ψαρικών. Συμμετέχουμε έμπρακτα σε πρωτοποριακά προγράμματα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα οικολογικά πρότυπα.

Το 2013, ξεκίνησε να υλοποιείται το πρώτο πρόγραμμα στη Μεσόγειο από τη WWF και την ΑΒ σε συνεργασία με την εταιρεία ψαριών MΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε, τους αλιείς γρι-γρι της Καβάλας και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ). Πρόκειται για το πρόγραμμα «Βελτίωσης Βιωσιμότητας του στόλου γρι-γρι της Καβάλας».

Από το 2016, η συνεργασία μας με τη WWF επεκτείνεται στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

Αγροδιασφάλιση

Φιλοδοξούμε να παρέχουμε μεγάλη ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών άριστης ποιότητας που παράγονται με ασφαλείς πρακτικές καλλιέργειας.

Για αυτό, εφαρμόζουμε το επίσημο σύστημα ελέγχου και αξιολόγησης «ΑΒ Αγροδιασφάλιση» και συνεργαζόμαστε με παραγωγούς και προμηθευτές της ώστε να διασφαλίζουμε την παραγωγή φρούτων και λαχανικών, την προστασία της υγείας των καταναλωτών και των εργαζομένων στις καλλιέργειες και κατ’ επέκταση, να προστατεύουμε το περιβάλλον.

Περιβάλλον

Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών

Είμαστε η 1η αλυσίδα σούπερ μάρκετ και η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, που εφαρμόζει, από το 2003, Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών.

Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους. Γιατί ανακυκλώνοντας, προστατεύουμε τον πλανήτη.

Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης»

Με κεντρικό μήνυμα #allazoumesinithies, ταξιδεύουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης στους μαθητές της χώρας, μέσα από το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης». Πρόκειται για ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο κέντρο – τομή για τα ελληνικά δεδομένα. Με βιωματικό τρόπο μεταφέρουμε τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό.

Μέχρι σήμερα, έχουμε κινητοποιήσει πάνω από 9.000 μικρούς και μεγάλους από 10 Δήμους της Αττικής, συμβάλλοντας στην ανακύκλωση περισσοτέρων από 15.000 συσκευασιών, και συνεχίζουμε! Γιατί Μαζί, κάνουμε την ανακύκλωση, πράξη και την ανακύκλωση, γνώση!